Antalya' da bir yayla, yaylada bir ağaç, ağaçta bir balık...

, Yazan Mehmet metin

Antalya'nın batısında tatil yapıyorsanız gitmeniz gereken bir yer var.  Kumluca - Kemer Yolu üzerinde Beycik Yaylası. Özellikle yabancı misafirlerin tercih ettiği yaylanın rakımı 1000 m. Tahtalı Dağı'nın seyri doyumsuz. Biz de (artık Gökçen'den daha Antalyalı olmuş olan :)) sevgili arkadaşlarımız Esra ve Cemre'nin tavsiyesi ile beraberce düşüyoruz yola. Onlar da burayı bir turistin önerisi ile keşfetmiş.


Yol biraz bozuk olsa da sonunda bizi harika bir mekan karşılıyor; Riviera Restoran. Burası bir aile işletmesi. Sahibi Ali Bey sanki bir akrabasını karşılamış gibi davranıyor.




Havuzda yetiştirdiği alabalıkları tutup temizleyip atıyor güveçte taş fırına. Yanında mantar ve patates de sipariş ediyoruz. Şu ana kadar yediğimiz en lezzetli alabalık olduğu mutlak.  Cızır cızır ede ede geliyor balıklar mezeler, salatalar ve odun fırınında pişmiş dumanı üstünde lavaşlarla. Patates tarladan, domates, salatalık ve yeşillikler bahçeden, yoğurt günlük sütten, turşu kendi evlerinden hatta mantar bile taze toplanıp kiremitle sürülüyor fırına...







Yemekler güzel ama burayı eşsiz kılan mekanın kendisi. Restoran asırlık koca bir çınarın dallarına kondurulmuş çardaklardan oluşuyor. Bir ağacın tepesinde, metrelerce yüksekte etrafı seyrede seyrede yemek yeyip üzerine bir demlik çayı da devirdik. Zaman nasıl geçti anlamadık.










Buranın tek beğeneni biz de değiliz anlaşılan, zira restoran Hürriyet Gazetesi' nin en iyi  alabalık restoranı listesine girmiş. Aramızda kalsın Ankara'daki Adem Doruk Alabalık'tan kesinlikle çok daha iyi...


Antalya kumsallarında sıcaktan bunalıp azıcık yayla havası alıp ferahlayalım derseniz burası birebir.










Beycik Köyüne gittiğinizde Riviera Restoran tabelalarını takip edip bu güzel yere ulaşabilirsiniz, fakat gitmeden birkaç saat önce mutlaka telefon etmeniz gerekiyor (0242 816 1005,  0537 507 0193), yoksa kapıdan geri dönebilirsiniz... Bizden söylemesi...


0 yorum:

Yorum Gönder