Eve Dönelim Küçük Ayı

Ailecek kitapları seviyoruz, bu son zamanlarda en çok hoşumuza giden...
Eve Gidelim Küçük Ayı (Let's go home, little bear); beraber yaşayan Büyük Ayı ve Küçük Ayı'nın ormandaki gezintisini konu alıyor.


Bilinmeyenin yarattığı tedirginlikle alakalı hoş bir öykü. Öykü kadar kitabın resimleri de güzel, yumuşak renklerde. Çok canlı hareketli olmadığından pek dikkatini çekmez diye düşünsem de Ertuğrul kitabı sevdi. Kış orman manzarası "kar yağsa keşke" dedirtiyor. Kırmızı battaniye ve tarçınlı kurabiye kahve zamanı geliyor sanki :)


Kitap 2-6 yaşa hitap ediyor. Kır Çiçeği Yayınları'ndan çıkmış, Andersen ödülü alan ve birçok dile çevrilmiş bir kitap. Ormandaki gezi esnasında esrarengiz patırtı, çatırtılar Küçük Ayı'yı rahatsız etse de Büyük Ayı hepsinin sebebini sabırla açıklıyor.


Martin Waddell'in Türkçe'ye çevrilmiş başka kitapları da var;Aferin Küçük Ayı, Uyuyamıyor musun, Küçük Ayı?, Seninle Ben Küçük Ayı. Ayrıca Yavru Baykuşlar. İrlandalı yazarın Türkçe'ye çevrilmemiş olan Mimi Fare serisi, Çiftçi Ördek gibi ödüllü başka kitapları da mevcut. Birkaçını sipariş ettik, eliize geçince onları da anlatırız.

Sert kapak, gayet kaliteli bir basım. Gün itibarı ile üzerindeki önerilen fiyat 15 TL. İnternette daha ucuza da rasladım. Ertuğrul ve annesi sevdi; öneriyor!

2 yorum:

  1. kitap-film-kahve mevsimi hepimize hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsim Geldi gerçekten 😄 Bir de grip var tabii...

      Sil