Kamp malzemeleri işe yaradı mı?



Kamp konusunda azıcık daha deneyim kazandık. Çocuk işin içinde olunca yeni deneyeceklerin içinde bir kuşku oluyor şüphesiz. Hasta olur mu, böcek hayvan zarar verir mi, vs... Malzeme hususunda da pek birşey bulamamıştım. Naçizane ne yaşadık isek onları kısaca yazacağım.


Özellikle çocukla malzeme konusunda daha titiz davranmak gerekebilir. Biz çok profesyonel malzemeler edinmemekle beraber orta karar şeyler seçtik. 


1. Husky 3 kişilik 3 mevsimlik Bizon çadır çok şiddetli olmasa da yağmur yedi. İçeriye su filan da sızmadı. Üşümedik. Çadırı toplarken emektar çizgili havlu ile (ki yolun yıldızı odur) içinin nemini silmek zorunda kaldık. Kurmak gayet kolay.


2. Geçen sene güneyde fazla gelen Easy Camp Tour Atlanta 2 kişilik uyku tulumu (3 mevsimlik, ihtiyaç halinde tek kişilik iki ayrı tulum haline de getirilebiliyor) bu yolculukta bizi ne sıcaklattı ne üşüttü. Memnun kaldık.


3. Şişme yataktan vazgeçip (şişirmek zorlu ve terletiyor) 2 tane Ferrino Dream 5 cm şişme uyku matı almıştık. Çok iyi etmişiz. Matlar yandan cırtcırt ile birleşince iki kişilik tulumun altına cuk oturuyor. Hem kendi kendine şişip yormuyor, hem de şişme yatak ile kıyasla terletme daha az. Bize rahat geldi, gerçi nöbetlerden alışığız tahtada bile yatarız :) Isı yalıtımı da iyiydi, alttan soğuk yemedik. Bunları da boşaltıp tekrar paketlemek biraz zor, o işi Metin'e sattım..


4.Ateş yakıp yine menemen patlatmadık değil, ama yağmurdan bunu beceremeyip çadırın önünde Kovea Hiker Dağcı ocağı ile yemek, sıcak su işini çözdüğümüz de oldu. Hem yer kaplamıyor, hem de pratik. Kesinlikle önerilir. İyi de dayandı, saat tutmayı unuttuk ama...


5.Ferrino çaydanlık çoook iş gördü. Hem hafif, hem temizliği kolay. Tam puan aldı. 


6.Gelelim Kovea solo 2 pişirme setine... Hafif ve ergonomik olmakla beraber bir yumurta pişirsen yıkaması dert oluyor. Temizlemesi zor kesinlikle.


Bi de kurtarıcı malzeme var; o daaaa Lego :)

5 yorum:

  1. Kamp severler için güzel bilgiler...Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Umarım bizim gibi ama amatörler için fikir vericidir. Teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler
    Bu gidişle daha çok yazınızı okuyacağım

    YanıtlaSil