Kamp Hazırlığı Kalfalığı

Yine zor şer izinleri bir araya getirdik. Gökçen'in 1 hafta karnı ağrıdı, ha aldım ha alacağım. Nihayet Hoca'dan izni kopardı, çocuklar gibi şen :)



Plansız programsız tipler olarak düşünmeye başladık, ne yapsak diye... Erken rezervasyon filan bizde imkansız zaten. Balkonda çaylanırken dedik çaya doyalım, haydi Karadeniz'e.


www.karalahana.com

"Tamam da bayramdan sonra turlar patlar, yer ayırtmak lazım. O tarafları da hiç bilmiyoruz, ne yapacağız?" gibi soru yağmuruna tutmaya başladı Gökçen yine, bir vesvese insanı olarak... Yer varsa var, yoksa kendi çatımızı kendimiz götürürüz. 



Bir yıldır ufak ufak kamp yapıyoruz zaten, doğa ile başbaşa kalmak için daha güzel yer mi var. Hazır hala oralar yeşilken, bakalım bir daha böyle bir fırsat olacak mı talan yüzü görmeden? 



Kabaca bir rota çizdik :-))

www.thalassatours.com
Fakat plan çok değişken olabilir. Kafamıza göre takılacağız. 


Evdeki  malzemelere bir göz attık. Siz de ne var ne yok derseniz böyle buyurun... Çadır ile ilgili bir sıkıntı yaşamamıştık. Uyku tulumu yaz ve Akdeniz kombinasyonu için uygunsuz ise de Ankara etrafında çok işimizi gördü ve bizi memnun etti.  Şişme yatak da rahattı. Uzun zaman bir yerde kalınacaksa uygun ama bir gün orası bir gün burası derseniz o iş yaş. Şişirene kadar iflahımızı söktü zira. Bir de Akdeniz için pek uygun değil, terletiyor vesselam. Biz de şişme mat alalım dedik. 2 tane Ferrino Dream 5cm şişme uyku matı aldık, evde denedik; Ertuğrul'un sınavından geçti. 



Geçen yıl bir de ateş işini çözememiştik. Genelde ateş yaktık, ama yorgun olunca zor olduğundan ve bu defaki rota yağmur vadettiği için Kovea Hiker Dağcı ocağı aldık. Tam harlı yanınca 184 g/h yakıyor yani 500gr tüp yaklaşık 4 saat dayanıyormuş, bakalım.
Her ne kadar Karadeniz'in yöresel lezzetleri aklımızı alsa da yemek işinin bir kısmını kendimiz çözeceğiz. Bir de çay olayı var tabii, olur olmaz yerlerde aklımıza düşüyor. 

Malzemeleri Yıba Çarşısı'daki Bahriyeli'den aldık. Arda Bey de çok yardımcı oldu. Biz emektar çaydanlık ve tavadan Ferrino çaydanlık ve Kovea solo 2 pişirme setine terfi ettik. Sacdan vazgeçemedik ama. Bizim dayı eski sacı Fethiye'de hacamat ettiğinden onu da emayesi ile yeniledik. 



Aydınlatma için bu yıl fener ailesine bir kafa lambası ve bir kamp  lambası katıldı. Diğerleri gibi çok işimizi göreceklerine eminiz. 

Hazırlıklara başladık, kamp listesi Allah'tan hazırda var. Tavsiye ederiz. Bakalım bizim bu kör cesaret bizi vezir mi edecek rezil mi? Çok zorluk çekersek geri dönecek çatı var, eve geri yollanırız değil mi :)

Gelin ata binmiş ya kısmet demiş...

6 yorum:

  1. Ne derler kazasız belasız bir kamp geçirirsiniz inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Inşallah Mehmet Ali Bey, iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz. Gidip göreceğiz bakalım :)

    YanıtlaSil
  3. Şimdiden iyi tatiller kaybolmadan geri gelin :))

    YanıtlaSil
  4. Kaybolsam sanki daha iyi olacak gibi :-))

    YanıtlaSil
  5. bizde geçen yıl rotamızı karadeniz olarak çizdik..çorum,amasya,samsun,ordu,uzungöl,trabzon,ayder yaylası,batum,dönüşte Giresun...samsunda amazon köyünü görün,orduda teleferik ve Boztepe ve boztepede pancar çorbası için..fatsa da pelit dibi cefede mutlaka mola verin,müthiş bir manzara sizi bekliyor..uzungöl ve yukarısındaki cennetten bir parça olan gölleride görün..ayderde zıpline ,rafting yapmaya doyulmuyor..yukarı kavruna çıkmanızı tavsiye ederim..karadeniz yollarına çıkınca o kadar gezilecek yer öğreniyorsunuz ki...batum a giriş oldukça zahmetli ama ilginç bir yer..nüfus cüzdanlarınızın gayet hasarsız olması şart :) bol bol yeşil,temiz hava,iyi eğlenceler..harika bir tatil sizi bekliyor..yolunuz açık olsun...

    YanıtlaSil
  6. Öneriler için çok tesekkürler, hepsini dikkate alacağım, internette fellik fellik gezilecek yerleri arıyoruz ;) umarım güzel bir tatil olur...

    YanıtlaSil