Yeme de yanında yat!

Yine yeniden bu defa iş güç maksatlı Kastamonu yollarındayım, Nasrullah suyu ile sadece ellerimizi yıkadık böyle oldu, içsek ne olurdu bilmem:)  Bahar gelmiş. Hava mis, her yer yemyeşil ohhhh!! Ben fotoğraf gönderdikçe Gökçen'den kıskançlık dolu mesajlar alıyorum hi hhii:)




Bir de ısrarlı bir sipariş "pastırma getiiiirrrr!!" Şaşıranlar olabilir Kastamonu ve Kayseri' yi karıştırmadık :) Belki daha iyisi vardır, fakat bizim şu ana kadar tattığımız en güzel pastırma Kastamonu'da. Ne zaman gitsek uğramadan edemiyoruz. 


Kayınpederden öğrendiğimiz bir pastırmacımız var ki umum gurme programları oraya uğramıştır herhalde. 


Tabakoğlu Pastırma 1949'dan bu yana hizmet veren bir aile müessesesi (Mahkemealtı Çarşısı No:16). İş babadan oğula geçerek günümüze ulaşmış. Et Ilgaz'da otlamış danaların sırt eti. Tuza yatırılıp bekletiliyor. Sonra da pastırma yazı dedikleri vakitte güneşte kurutuluyor. Hiçbir katkı maddesi yok. Dışının çemeninin sırrı da herhalde Taşköprü sarımsağında saklı. Bu da yine katkı maddesi içermiyor. Çemensiz pastırma da yapıyorlar, kapalı pide için. Biz onu yemek yaparken kullanıyoruz. Hasılı yüzlerce yıl önce nasılsa buradan alınan pastırma aynen öyle; günümüzün gereksiz katkılarından, sanayileşmesinden korunmuş. Bir de doğrarken elle doğruyorlar, nasıl ince bilemezsiniz. Bu kısmı da ayrı bir sanat! Eğer yolunuz o yanlara düşerse bir tadına bakın anlayacaksınız. Velev gidemediniz aklınıza düştü, kargo ile adrese teslim de var... Gerçi o kadar Kastamonu reklamı yaptık ki gitmezseniz olmaz artık!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder