Jazziza

Dün akşam 15 yıllık bir istek gerçek oldu :)
Lise yıllarından beri  (yine babam sayesinde) Aziza Mustafa Zadeh dinlerim lakin bir türlü canlı dinleyemedim. Kendisi gibi ben de Mainz'da bir süre yaşadım, orada da bir türlü gidememiştim konserlerine. Ne vakit Ankara Piyano Festivali tanıtımlarını gördüm hemen biletimi aldım :)
Aziza Mustafa Zadeh birçok ödül almış bir piyanist ve besteci olmasının yanı sıra inanılmaz bir sese sahip. Dün akşam MEB Şura Salonu'nda bir boş koltuk bile yoktu, konser boyu herkes büyülenmiş gibiydi ve Aziza Mustafa Zadeh dakikalarca alkışlandı.



Shamans'ı söyleyip milletin aklını başından alırken :)

  
  
Konser bitti ama seyircilerin gidesi yok :)

Dance of fire adlı parçayı dinlerken bir anda lise yıllarıma geri döndüm. O zaman litrelerce kahve içme, sonrasında gece boyu müzik dinleyip beraberinde okuma, yazma, çizme gibi faaliyetlerde bulunma kapasitem vardı :) 

Aziza Mustafa Zadeh Bakü doğumlu. Babası Vagıf Mustafa Zadeh batının jazzını ve doğunun  mugamını harmanlamış olan önemli bir piyanist. Taşkent'te sahnede "Waiting for Aziza" isimli eserini çalarken 39 yaşında ölmüş. 



Sonrasında opera sanatçısı olan annesi Eliza ile Aziza Almanya'ya yerleşmişler. Yedi albümünden ilkini 1991'de çıkaran sanatçının başarısını anlamak alttaki resimden de mümkün, beraber çalan müzisyenlerin isimlerine dikkat :))


Hasılı kelam Azeriler müzikte gerçekten başarılılar ve dün akşam bir harikaydı!! Konser sonunda Aziza Mustafa Zadeh ufak bir konuşma yaptı ve dedi ki " dışarıda yağmur yağsa da kalbiniz günışığı ile dolu olsun". Sonrasında da  CD' lerini imzaladı. Ben de artık tarihi vasıflı kasetlerimi getirseydim keşke diye hayıflandım durdum :))

Kulağınızın pası için, en sevdiğim ...




1 yorum:

  1. Aziza Ankara'da! Ne hoş! :)
    Bu arada, yeriniz de iyiymiş ;)

    YanıtlaSil