Demir attan kır ata....

Ertuğrul dedesi ile kız istemeye gitti. Biz de evde kaldık bir başımıza. Yakında bir yerlere gidelim diyen Gökçen yine başvurdu internete, Mogan Gölü'ne yakın Teorossi'nin Çiftliği'ni buldu. Haymana yolu 9 km'de.




Motora atlayıp gittik. Ortam salaş, fakat çocuklar için cennet olabilir. Ertuğrul da olsaydı diye hayıflandık devamlı. Mangal yakıp kamelyalarda  piknik yapabilirsiniz. Mangalınız yoksa dert etmeyin mangal ve semaverde çay veriyorlar. Fakat yiyeceklerinizi yanınızda getirmeniz gerekli, çünkü sadece içecek ve dondurma var.


Etrafta bir sürü büyüklü küçüklü köpek, tavşan, koyun, keçi, tavuk, at, eşek...





Hayatından memnun karakaçanlar, ekmek elden su gölden...


















Piknik yapacaksanız araç başı 4 kişi için 20 TL ücrete tabi. 4 kişi sonrası kişi başı 5 TL :-))


İsterseniz ata da binebilirsiniz. Çiftlik içinde büyük ve küçük iki manej var. Biz çocukluğumuzdan beri ilk defa ata bindik ve çok eğlendik...


Çiftlik içinde manejlerde 20 dakikası 25 TL, 30 dakikası 35 TL. Ayrıca kendinize güveniyorsanız çiftlik dışında göl etrafında ata binip mini safari yapabilir hatta atlarla suya bile girebilirsiniz. Safari 30 dakikası 50TL, 1 saati 100 TL. Sabah 10:00 ile gece 00:00 arası yaz-kış açıklar. 


Birbirinden tatlı yavru köpekler var...





 Ve Gökçen atı yıldırımla dörtnala tozu dumana katar...





 Demir attan indik kırata bindik...














Çok profesyonel olmasa da Ankara için iyi bir imkan...

5 yorum:

  1. Ya süpersiniz.Gezilerinizi inceledim harikasınız.Benim de inazumam var ve eşimle yeni gezilere başlıcaz.Bu anlamda tecrübelerinizden faydalanıcaz.Umarım bir gün tanışır birlikte gezilere çıkma fırsatımız olur:)
    sevgi ve saygılar.
    Suat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suat Bey yorumunuzu okuyunca eşim de ben de çok sevindik. Başta temkinli biri olarak motosiklet işinden cekinmistim doğrusu. Sonra artçı olarak seyahat benim de hoşuma gitti. Umarım eşinizle keyifli geziler yaparsınız. Tanışmayi biz de çok isteriz :)
      Selamlar...

      Sil
    2. Suat Bey yorumunuzu okuyunca eşim de ben de çok sevindik. Başta temkinli biri olarak motosiklet işinden cekinmistim doğrusu. Sonra artçı olarak seyahat benim de hoşuma gitti. Umarım eşinizle keyifli geziler yaparsınız. Tanışmayi biz de çok isteriz :)
      Selamlar...

      Sil